+
Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.
 • Magnolia vänder till förlust

  PUBLICERAD 2018-10-24 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-24 10:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bostadsutvecklaren Magnolia vänder till en förlust i det tredje kvartalet efter att kostnaderna ökat. Aktien faller till den lägsta nivån på tre år efter beskedet och drar med sig en del andra bostadsbolag i fallet.

  Rörelseförlusten uppgick till 10 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med rörelsevinsten på 8 miljoner under motsvarande period förra året.

  –Produktions- och driftskostnaderna har under tredje kvartalet påverkats av en stigande kostnadsmassa samt av en lägre beläggningsgrad inom projekten för anställda under semesterperioden, skriver Magnolia i rapporten.

  Vidare har finansieringskostnaderna ökat till följd av en högre genomsnittsränta. Antalet sålda bostäder ökade dock till 247 i det tredje kvartalet från fjolårets 224.

  Aktien faller 8 procent efter rapporten och handlas på den lägsta nivån sedan i oktober 2015.

  Ännu sämre går det för problemtyngde Prime Living, som faller 10 procent och handlas nära historiska bottennivåer. Oscar Properties aktie har under förmiddagen noterat ett nytt bottenrekord och handlas i skrivande stund ner 4 procent.

  Bonava stiger däremot efter dagens kvartalsrapport.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived