+
Anna-Stina Nordmark Nilsson.
 • Lulebo säger upp förhandlingar med HGF

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-05 14:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lulebo säger upp den så kallade förhandlingsordningen med Hyresgästföreningen, efter att en uppdaterad mall fastslagits.

  Förhandlingsordning innebär bland annat att hyresvärden ska påkalla förhandling inför höjning av hyran.

  – Hyresgästföreningen upplever att det finns ett starkt stöd för kollektiva förhandlingar bland hyresgästerna och vi har yrkat till Hyresnämnden i Umeå om en förlängning av avtalet. Lulebo har i sin uppsägning uttryckt en vilja att förhandla och vi står självklart till förfogande för sådana förhandlingar, säger Roger Enbom, förhandlare.

  Det var tidigare i år som allmännyttans branschorganisation SABO och Hyresgästföreningen fastslog en ny och uppdaterad mall för avtal om förhandlingsordning mellan lokala bostadsföretag och hyresgästföreningar.

  – Vår avsikt med uppsägningen är givetvis att snarast inleda omförhandlingar med utgångspunkt i den nya mallen. Vi utgår ifrån att Hyresgästföreningen är lika intresserade som vi av ett fortsatt samarbete med hyresgästernas bästa i siktet, säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived