+
 • Låg hyreshöjning för 2018

  PUBLICERAD 2018-10-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-10-04 16:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den genomsnittliga hyresförändringen för 2018 landar på 1,1 procent. På regional nivå ligger hyreshöjningarna mellan 1,0 och 1,2 procent för samma period. Det visar nya siffror från SCB.

  Hyresförändringen är större än föregående år, men samtidigt på låg nivå sett över en tioårsperiod, enligt SCB.

  Stor-Stockholm och Stor-Malmö har högst hyror i hela landet. En trerumslägenhet har år 2018 en genomsnittlig månadshyra på 6904 kronor, men i Stor-Stockholm ligger samma siffra istället på 7705 kronor och i Stor-Malmö på 7520 kronor.

  Övriga regioner i landet ligger under genomsnittet, inklusive Stor-Göteborg där motsvarande månadshyra ligger på 6859 kronor. Den lägsta hyran för en trerumslägenhet finns i kommuner med färre än 75000 invånare och är på 6249 kronor.

  Den genomsnittliga hyran är betydligt högre om man tittar på nyproduktion. En nybyggd hyreslägenhet på tre rum och kök hade 2017 en genomsnittlig hyra på 9 975 kronor i månaden. Hyran i nyproduktion är totalt sett 1,2 procent högre i genomsnitt än föregående år.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Coworking: Hajp eller hållbar affärsmodell?

  Fastighetsmarknad, Kontor Coworking växer sig allt starkare och på den svenska fastighetsmarknaden liksom andra ser vi stora uthyrningar ske till aktörer som specialiserar sig på uthyrning av coworkingytor. Världens största coworkingaktör, WeWork kommer inom kort att etablera sig i Sverige men frågan många ställer sig är: hur hållbar är egentligen affärsmodellen?

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived