+
 • Låg hyreshöjning för 2018

  PUBLICERAD 2018-10-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-10-04 16:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den genomsnittliga hyresförändringen för 2018 landar på 1,1 procent. På regional nivå ligger hyreshöjningarna mellan 1,0 och 1,2 procent för samma period. Det visar nya siffror från SCB.

  Hyresförändringen är större än föregående år, men samtidigt på låg nivå sett över en tioårsperiod, enligt SCB.

  Stor-Stockholm och Stor-Malmö har högst hyror i hela landet. En trerumslägenhet har år 2018 en genomsnittlig månadshyra på 6904 kronor, men i Stor-Stockholm ligger samma siffra istället på 7705 kronor och i Stor-Malmö på 7520 kronor.

  Övriga regioner i landet ligger under genomsnittet, inklusive Stor-Göteborg där motsvarande månadshyra ligger på 6859 kronor. Den lägsta hyran för en trerumslägenhet finns i kommuner med färre än 75000 invånare och är på 6249 kronor.

  Den genomsnittliga hyran är betydligt högre om man tittar på nyproduktion. En nybyggd hyreslägenhet på tre rum och kök hade 2017 en genomsnittlig hyra på 9 975 kronor i månaden. Hyran i nyproduktion är totalt sett 1,2 procent högre i genomsnitt än föregående år.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • ANNONS
 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • ANNONS
 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived