+
Bild: Krook & Tjäder
 • Krook & Tjäder ritar boendekomplex i Åre

  PUBLICERAD 2018-10-25 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-10-26 08:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Krook & Tjäder har fått uppdraget att projektera en ny boendeanläggning i Åre tillsammans med SkiStar. Den gamla kabinbanan kommer rivas till förmån för projektet.

  Anläggningen kommer omfatta cirka 170 lägenheter, butiker, resturang och 300 inomhusparkeringar. Den totala byggytan landar på runt 14500 kvadratmeter.

  – Vi är mycket nöjda med det förslag vi valt att gå vidare med. Krook & Tjäder vet hur hotell funkar samtidigt som de är duktiga gestaltande arkitekter. En fin kombination av estetik och logistik helt enkelt, säger Christer Larsson, fastighets- och exploateringschef på SkiStar Åre/Vemdalen.

  – Utsikten över Åre by, Åresjön och närliggande fjäll är magisk med ett klockrent Ski in ski out-läge. Detta är ett projekt som kommer tillföra stort värde för Åre som destination, vilket vi är stolta över att få vara en del av som koncern men framför allt för vårt kontor i Östersund, säger Pontus Orrbacke arkitekt på Krook & Tjäder.

  Redaktionen

   

  3 kommentarer

  1. Lars Frumerie 2018-10-26

   Jag undrar som John: Vad händer med Kabinbanan? Ska den bara försvinna??

   Reply

  2. John 2018-10-26

   Men Malin, i ditt pressmeddelande står det ju också lägenheter. Vad gäller? Och vad händer med kabinbanan, kommer det byggas en ny kabinbana?

   Reply

  3. Malin Lind 2018-10-26

   Hej,
   Rubriken blir missvisande.
   Ej bostäder. Boendeanläggning m hotell, restaurang etc. se pressmeddelande.
   Fint om ni återkopplar justeringen.
   Ni når mig på 0733-915021
   /Malin Lind, kommunikationsansvarig

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived