+
Rutger Arnhult, CEO of Klövern. Photo: Agora.
 • Klövern makes 1 billion SEK bid for Agora

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern has made an offer to buy all shares in Swedish retail property company A Group of Retail Assets (Agora). The offer exceeds the market cap of Agora’s conventional shares by 60 per cent and values the company at 1 billion SEK.

  Shareholders holding 76,0 per cent of the total capital and 89,8 per cent of the votes in Agora have already, unconditionally, agreed to accept the offer. In addition, other owners have indicated that they are positive to accepting. Furthermore, Klövern holds Agora shares and combined, they thus have a total of 93,7 per cent of the total number of shares and 97,3 per cent of the votes.

  Klövern, via its subsidiary Dagon, offers 30 SEK per conventional share and 275 SEK per preferred share in Agora. This exceeds the market cap of the conventional shares by 60 per cent, compared to the closing price on October 4th, and 6,6 per cent on the preferred share’s closing price. In total, the bid amounts to 936 million SEK and counting in the shares owned by Klövern it values Agora at 1,023 million SEK.

  The bid is valid from October 12th to November 9th, and before the period is over, the board of Agora will commission a fairness opinion. In a statement, Agora writes that the fairness opinion may be received already by October 9th.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Oscar Properties lanserar sparprogram

  Börs Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

  • Amasten stärker organisationen

   Rekrytering Amasten utser Sebastian Schönström till finanschef. I samma veva byter David Svensson tjänst till rollen som Business Controller och Christer Fors blir fastighetschef i Finspång. Samtliga tillträder sina nya roller vid årsskiftet.

  • Säljer Skanskas huvudkontor

   Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Köpare är en fond som förvaltas av tyska DWS, en del av Deutsche Bank. 

 • Fyra ägare blir tre i Tornet

  Bostäder, Transaktioner Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.

 • Inflationen minskade i november

  Ekonomi Inflationstakten, räknat som KPIF, var 2,1 procent i november jämfört med 2,4 procent i oktober. Det meddelar Statistiska Centralbyrån på onsdagen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived