+
Rutger Arnhult, CEO of Klövern. Photo: Agora.
 • Klövern makes 1 billion SEK bid for Agora

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern has made an offer to buy all shares in Swedish retail property company A Group of Retail Assets (Agora). The offer exceeds the market cap of Agora’s conventional shares by 60 per cent and values the company at 1 billion SEK.

  Shareholders holding 76,0 per cent of the total capital and 89,8 per cent of the votes in Agora have already, unconditionally, agreed to accept the offer. In addition, other owners have indicated that they are positive to accepting. Furthermore, Klövern holds Agora shares and combined, they thus have a total of 93,7 per cent of the total number of shares and 97,3 per cent of the votes.

  Klövern, via its subsidiary Dagon, offers 30 SEK per conventional share and 275 SEK per preferred share in Agora. This exceeds the market cap of the conventional shares by 60 per cent, compared to the closing price on October 4th, and 6,6 per cent on the preferred share’s closing price. In total, the bid amounts to 936 million SEK and counting in the shares owned by Klövern it values Agora at 1,023 million SEK.

  The bid is valid from October 12th to November 9th, and before the period is over, the board of Agora will commission a fairness opinion. In a statement, Agora writes that the fairness opinion may be received already by October 9th.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived