+
Johan Skoglund är vd på JM. Bild: JM
 • JM rusar i inledande handeln

  PUBLICERAD 2018-10-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-31 09:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Obos återintåg i JM har gett den svenska bostadsutvecklarens aktie luft under vingarna. I onsdagen inledande handel har aktien stigit med lite drygt 2 procent, vilket kan läggas till att den steg med närmare 5 procent i eftermiddagshandeln på tisdagen.

  JM:s nye huvudägare har köpt 10,7 procent av kapital och röster i bolaget i ett svep, eller i stort sett, och det krävs ingen större fantasi för att tro att ett uppköpsbud på JM kan vara på gång, i alla fall kan marknadens reaktion tolkas som att investerarkollektivet nu väntar sig ett bud.

  En annan rimlig förklaring skulle kunna vara att de internationella fonder som den senaste tagit korta positioner i JM i den magnitud att bolaget numera är Nordens mest blankade, enligt ägartjänsten Holdings, nu har täckt en del av sina positioner. Är det fallet så får vi facit inom kort.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived