+
 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  PUBLICERAD 2018-10-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-23 09:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Lägst är hyran i Fagersta – där ligger motsvarande siffra på 63 kronor.

  – Hyreskartan ger en bra överblick av både hyresnivåerna i respektive kommun och hur höjningarna har sett ut under det senaste året, säger Love Börjeson, senioranalytiker på Hyresgästföreningen.

  Hyrorna är i allmänhet högre i kommuner som är kustnära jämfört med grannkommunerna, exempelvis Karlskrona och Tanum. Samma sak gäller för kommuner med stora högskolor eller universitet, som Linköping och Umeå, enligt kartläggningen som är baserad på Statistiska centralbyråns årliga hyresundersökning.

  Om man ser till genomsnittlig hyreshöjning var den högst i Nykvarn förra året, med en hyreshöjning på 17,20 procent. Därefter kommer Haninge (13,4 procent), Östermalm i Stockholm (13,10 procent), Svenljunga (7,89 procent) och Lidingö (7,37 procent).

  I storstäderna är det skillnad på hyresnivåerna mellan olika stadsdelar, framför allt i Stockholm. Exempelvis är månadshyran per kvadratmeter 132 kronor på Kungsholmen och 80 kronor i Spånga-Tensta. För en lägenhet på 60 kvadratmeter innebär det en skillnad 3 120 kronor per månad.

  Redaktionen

  3 kommentarer

  1. Roland sernlind 2018-10-23

   Hur är det möjligt att hyran ökar med 17,2 % Nykvarn och 13,4% i Haninge som en genomsnitt hyresökning!

   Nykvarnbostäder höjde hyran med 0,9 %

   Haninge Bostäder med 1,15 %

   Reply

   • Alexander Pedersen 2018-10-24

    Antagligen har man tagit med samtliga hyreshöjningar under året. Kan vara allt från ny spis till helrenovering. Inte ovanligt att t.ex. en helrenovering medför hyreshöjning på 50 %.

    Reply

   • Rickard 2018-10-26

    Dom lägenheters om NYBO sålde får några år sen håller på lyxrenoveras så hyran steg med ca 35-45 % beroende på storleken. Exempel en 3:a ca 5800 o efter 8800-9300.

    Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

 • ANNONS
 • När apparna förändrar staden

  Handel, Krönikor Det finns tyvärr gott om exempel på gamla handelsstråk som hamnat fel i den nya världen. På dessa platser är butiksdöden plågsamt påtaglig. Det gäller alltså att positionera sig rätt när apparna förändrar staden.

 • Skanska bygger ESS Campus

  Fastighetsmarknad - Syd Skanska har fått i uppdrag av Skandrenting att bygga ESS Campus, som består av kontor, laboratorium och verkstäder, i Lund. Avtalet är värt cirka 475 miljoner kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived