+
 • Götenehus bildar bolag för hyresrätter

  PUBLICERAD 2018-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-11 13:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Götenehus Group bildar tillsammans med G & K Blanks Fastigheter och Erik Hemberg Fastighets AB det nya bolaget Trähusstaden Sverige AB. Bolaget ska bygga upp ett bestånd av nyproducerade hyresrätter.

  Bostäderna ska i huvudsak produceras av Götenehus. Ägarna har förbundit sig att över tid, i förhållande till sin ägarandel, tillskjuta totalt 200 miljoner kronor i eget kapital till bolaget. Bolaget bedöms på sikt därför ha en kapacitet att bygga och förvalta ett bostadsbestånd på cirka 800 miljoner kronor.

  – Vi är väldigt glada att kunna göra den här satsningen tillsammans med två av våra största ägare, säger Claes Hansson, vd och koncernchef i Götenehus. Avsikten är att de bostäder som kommer att levereras till Trähusstaden Sverige AB till största del ska produceras i vår nya volymhusfabrik.

  Det nya bolaget kommer att ägas till 50,0 procent av G & K Blanks Fastigheter, 30,1 procent av Erik Hemberg Fastighets AB och 19,9 procent av Götenehus Group AB.

  Erik Hemberg Fastighets AB är sedan flera år största ägare i Götenehus.

  G & K Blanks Fastigheter AB ägs av Karl-Johan Blank som också är ägare till Jula-koncernen. Han har länge haft ägarintressen i Götenehus genom en kapitalförsäkring i Nordea Liv & Pension PBI. Blank kontrollerar idag aktier i Götenehus motsvarande knappt 11 procent av kapitalet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Oscar Properties lanserar sparprogram

  Börs Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

 • ANNONS
  • Amasten stärker organisationen

   Rekrytering Amasten utser Sebastian Schönström till finanschef. I samma veva byter David Svensson tjänst till rollen som Business Controller och Christer Fors blir fastighetschef i Finspång. Samtliga tillträder sina nya roller vid årsskiftet.

  • Säljer Skanskas huvudkontor

   Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Köpare är en fond som förvaltas av tyska DWS, en del av Deutsche Bank. 

 • Fyra ägare blir tre i Tornet

  Bostäder, Transaktioner Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.

 • ANNONS
 • Inflationen minskade i november

  Ekonomi Inflationstakten, räknat som KPIF, var 2,1 procent i november jämfört med 2,4 procent i oktober. Det meddelar Statistiska Centralbyrån på onsdagen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived