+
 • Götenehus bildar bolag för hyresrätter

  PUBLICERAD 2018-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-11 13:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Götenehus Group bildar tillsammans med G & K Blanks Fastigheter och Erik Hemberg Fastighets AB det nya bolaget Trähusstaden Sverige AB. Bolaget ska bygga upp ett bestånd av nyproducerade hyresrätter.

  Bostäderna ska i huvudsak produceras av Götenehus. Ägarna har förbundit sig att över tid, i förhållande till sin ägarandel, tillskjuta totalt 200 miljoner kronor i eget kapital till bolaget. Bolaget bedöms på sikt därför ha en kapacitet att bygga och förvalta ett bostadsbestånd på cirka 800 miljoner kronor.

  – Vi är väldigt glada att kunna göra den här satsningen tillsammans med två av våra största ägare, säger Claes Hansson, vd och koncernchef i Götenehus. Avsikten är att de bostäder som kommer att levereras till Trähusstaden Sverige AB till största del ska produceras i vår nya volymhusfabrik.

  Det nya bolaget kommer att ägas till 50,0 procent av G & K Blanks Fastigheter, 30,1 procent av Erik Hemberg Fastighets AB och 19,9 procent av Götenehus Group AB.

  Erik Hemberg Fastighets AB är sedan flera år största ägare i Götenehus.

  G & K Blanks Fastigheter AB ägs av Karl-Johan Blank som också är ägare till Jula-koncernen. Han har länge haft ägarintressen i Götenehus genom en kapitalförsäkring i Nordea Liv & Pension PBI. Blank kontrollerar idag aktier i Götenehus motsvarande knappt 11 procent av kapitalet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived