+
Generali Real Estate acquired Købmagergade 39 i Copenhagen. Photo: Generali RE.
 • Generali: “We are looking to buy more in the Nordics”

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-04 22:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  As already reported by Fastighetsnytt, Italian fund manager Generali Real Estate, the real estate asset manager of insurance company Generali, has made its first Nordic acquisition, a high street retail property in Copenhagen bought on behalf of the Generali Europe Investment Holding fund.

  In a statement announcing the transaction, the company indicates that it is scouting the Nordic market in search of further deals.

  Giuseppe Cerami, investment manager, tells Fastighetsnytt that Generali Real Estate started searching for investment opportunities in the Nordic region at the end of 2017.

  “We wanted to enlarge our Pan-European footprint, and believed there was an opportunity to go to the Nordics, as they are mature markets matching the criteria of institutional investors. We will keep looking to acquire property in the region, mostly in the capital cities”, he says.

  Even if prices in the Region are seen to be fairly high, the investment manager said that the company is a long-term investor targeting resillient properties able to perform in the long run and having a rental growth potential.

  Generali Real Estate has roughly 29 billion EUR in AUM.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived