+
Fastigheten Købmagergade 39 som Generali köpt. Foto: Generali Real Estate
 • Generali: “Vi söker fler investeringar i Norden”

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 13:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som Fastighetsnytt redan har rapporterat så har det italienska fondbolaget Generali Real Estate, försäkringsjätten Generalis fastighetsförvaltningsbolag, gjort sitt första förvärv i Norden. Åt fonden Generali Europe Investment Holding köpte man en handelsfastighet i bästa läge i Köpenhamn.

  I ett pressmeddelande från bolaget så säger man att man aktivt söker nya förvärv på den nordiska marknaden.

  Giuseppe Cerami, investment manager på Generali Real Estate, säger i samtal med Fastighetsnytt att bolaget inledde sin sökning efter investeringsobjekt i Norden i slutet av förra året.

  – Vi ville öka vår närvaro i Europa och såg att det en möjlighet att gå in i Norden då det är mogna marknader som matcher institutionella investerares kriterier. Vi kommer att fortsätta söka investeringsmöjligheter i regionen, framförallt i huvudstäderna, säger han.

  Även om Norden för närvarande anses vara en ganska dyr marknad säger Giuseppe Cerami att bolaget är en långsiktig investerare som söker sig till robusta fastigheter som kan prestera långsiktigt och har en potential för hyrestillväxt.

  Generali Real Estate har ungefär 29 miljarder euro under förvaltning.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Coworking: Hajp eller hållbar affärsmodell?

  Fastighetsmarknad, Kontor Coworking växer sig allt starkare och på den svenska fastighetsmarknaden liksom andra ser vi stora uthyrningar ske till aktörer som specialiserar sig på uthyrning av coworkingytor. Världens största coworkingaktör, WeWork kommer inom kort att etablera sig i Sverige men frågan många ställer sig är: hur hållbar är egentligen affärsmodellen?

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived