+
Fastigheten Købmagergade 39 som Generali köpt. Foto: Generali Real Estate
 • Generali: “Vi söker fler investeringar i Norden”

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 13:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som Fastighetsnytt redan har rapporterat så har det italienska fondbolaget Generali Real Estate, försäkringsjätten Generalis fastighetsförvaltningsbolag, gjort sitt första förvärv i Norden. Åt fonden Generali Europe Investment Holding köpte man en handelsfastighet i bästa läge i Köpenhamn.

  I ett pressmeddelande från bolaget så säger man att man aktivt söker nya förvärv på den nordiska marknaden.

  Giuseppe Cerami, investment manager på Generali Real Estate, säger i samtal med Fastighetsnytt att bolaget inledde sin sökning efter investeringsobjekt i Norden i slutet av förra året.

  – Vi ville öka vår närvaro i Europa och såg att det en möjlighet att gå in i Norden då det är mogna marknader som matcher institutionella investerares kriterier. Vi kommer att fortsätta söka investeringsmöjligheter i regionen, framförallt i huvudstäderna, säger han.

  Även om Norden för närvarande anses vara en ganska dyr marknad säger Giuseppe Cerami att bolaget är en långsiktig investerare som söker sig till robusta fastigheter som kan prestera långsiktigt och har en potential för hyrestillväxt.

  Generali Real Estate har ungefär 29 miljarder euro under förvaltning.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived