+
Fastigheten Købmagergade 39 som Generali köpt. Foto: Generali Real Estate
 • Generali: “Vi söker fler investeringar i Norden”

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 13:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som Fastighetsnytt redan har rapporterat så har det italienska fondbolaget Generali Real Estate, försäkringsjätten Generalis fastighetsförvaltningsbolag, gjort sitt första förvärv i Norden. Åt fonden Generali Europe Investment Holding köpte man en handelsfastighet i bästa läge i Köpenhamn.

  I ett pressmeddelande från bolaget så säger man att man aktivt söker nya förvärv på den nordiska marknaden.

  Giuseppe Cerami, investment manager på Generali Real Estate, säger i samtal med Fastighetsnytt att bolaget inledde sin sökning efter investeringsobjekt i Norden i slutet av förra året.

  – Vi ville öka vår närvaro i Europa och såg att det en möjlighet att gå in i Norden då det är mogna marknader som matcher institutionella investerares kriterier. Vi kommer att fortsätta söka investeringsmöjligheter i regionen, framförallt i huvudstäderna, säger han.

  Även om Norden för närvarande anses vara en ganska dyr marknad säger Giuseppe Cerami att bolaget är en långsiktig investerare som söker sig till robusta fastigheter som kan prestera långsiktigt och har en potential för hyrestillväxt.

  Generali Real Estate har ungefär 29 miljarder euro under förvaltning.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Uncategorized En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Oscar Properties lanserar sparprogram

  Börs Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

 • ANNONS
  • Amasten stärker organisationen

   Rekrytering Amasten utser Sebastian Schönström till finanschef. I samma veva byter David Svensson tjänst till rollen som Business Controller och Christer Fors blir fastighetschef i Finspång. Samtliga tillträder sina nya roller vid årsskiftet.

  • Säljer Skanskas huvudkontor

   Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Köpare är en fond som förvaltas av tyska DWS, en del av Deutsche Bank. 

 • Fyra ägare blir tre i Tornet

  Bostäder, Transaktioner Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.

 • ANNONS
 • Inflationen minskade i november

  Ekonomi Inflationstakten, räknat som KPIF, var 2,1 procent i november jämfört med 2,4 procent i oktober. Det meddelar Statistiska Centralbyrån på onsdagen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived