+
Ilija Batljan vd SBB. Bild: SBB.
 • Förvärvar i Höganäs för 289 miljoner

  PUBLICERAD 2018-10-10 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-10 09:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden meddelade på tisdagskvällen att man genomfört ett förvärv av två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigheter i skånska Höganäs till ett fastighetsvärde om 289 miljoner kronor.

  De två samhällsfastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 5 174 kvadratmeter och huserar bland annat utbilding och LSS-boende med Höganäs kommun som den största hyresgästen. Den genomsnittliga hyreslängden är tio år och hyresvärdet 7,4 miljoner kronor. Bostadsfastigheterna omfattar sammanlagt 152 lägenheter och har en uthyrbar yta om 13 873 kvadratmeter samt cirka 14,5 miljoner kronor i årliga hyresintäkter, enligt ett pressmeddelande.

  Säljare är Jefast Holding och tillträde sker sista november.

  – Höganäs är en stark tillväxtkommun i en växande storstadsregion och det är mycket roligt att få växa ytterligare i kommunen. Det är extra spännande att vara engagerad i en kommun som placerar sig i topp i Svenskt Näringslivs årliga näringslivsrankning och vi ser framemot ett fortsatt gott samarbete med kommunen, säger Ilija Batljan, vd för SBB, i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived