+
 • Fortsatt fastighetsfrossa på börsen

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-05 11:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolagen faller tungt på fredagen och utökar därmed torsdagens nedgång som utlöstes av stigande räntor. Agora rusar däremot nästan 60 procent efter att Klövern lagt ett bud.

  Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex backar 1,9 procent procent medan Stockholmsbörsen som helhet tappar 0,8 procent.

  Räntan på den amerikanska tioåringen steg till den högsta nivån på sju år på torsdagen efter uttalanden från den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell. Han talade bland annat om att banken närmar sig ett läge där man kan komma att bromsa ekonomin istället för att elda på den.

  Atrium Ljungberg, Balder och D. Carnegie går sämst bland fastighetsbolagen på fredagen med nedgångar på 4-5 procent. Castellum, Klövern och Sagax tappar omkring 3 procent vardera.

  Agora rusar 59 procent efter att Klövern lagt ett bud på 30 kronor, vilket innebär en premie om 60 procent jämfört med torsdagens stängning.

  Det var det andra budet i sektorn den här veckan. SBB meddelade på torsdagen att man lägger ett partiellt bud på preferensaktierna i enfastighetsbolaget Karlbergsvägen 77 och att man har för avsikt att buda även på stamaktierna.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived