+
Björn Wellhagen. Foto: Mäklarsamfundet.
 • Fler mäklare tror på stigande priser

  PUBLICERAD 2018-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-11 16:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Majoriteten av Sveriges mäklare tror att priserna på bostadsrätter fortsatt kommer att vara oförändrade. Men fler än tidigare tror på stigande priser. Det visar Mäklarsamfundets kvartalsvisa undersökning Mäklarinsikt.

  62 procent av de tillfrågade mäklarna tror att priserna på bostadsrättsmarknaden kommer att vara stillastående under det fjärde kvartalet 2018, medan 19 procent tror på stigande priser. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med undersökningen som genomfördes för tredje kvartalet.

  – Inför årets sista kvartal ser vi en vändning i hur fastighetsmäklare över hela landet bedömer utvecklingen. Majoriteten tror att läget blir oförändrat, men jämfört med förra kvartalet är det en betydligt större andel som tror på stigande priser och ökad efterfrågan. Det är ett styrkebesked från marknaden och en påminnelse om att det är fundamentala ekonomiska förutsättningar som styr utvecklingen, säger Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • ANNONS
 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • ANNONS
 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived