+
Björn Wellhagen. Foto: Mäklarsamfundet.
 • Fler mäklare tror på stigande priser

  PUBLICERAD 2018-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-11 16:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Majoriteten av Sveriges mäklare tror att priserna på bostadsrätter fortsatt kommer att vara oförändrade. Men fler än tidigare tror på stigande priser. Det visar Mäklarsamfundets kvartalsvisa undersökning Mäklarinsikt.

  62 procent av de tillfrågade mäklarna tror att priserna på bostadsrättsmarknaden kommer att vara stillastående under det fjärde kvartalet 2018, medan 19 procent tror på stigande priser. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med undersökningen som genomfördes för tredje kvartalet.

  – Inför årets sista kvartal ser vi en vändning i hur fastighetsmäklare över hela landet bedömer utvecklingen. Majoriteten tror att läget blir oförändrat, men jämfört med förra kvartalet är det en betydligt större andel som tror på stigande priser och ökad efterfrågan. Det är ett styrkebesked från marknaden och en påminnelse om att det är fundamentala ekonomiska förutsättningar som styr utvecklingen, säger Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived