+
Björn Wellhagen. Foto: Mäklarsamfundet.
 • Fler mäklare tror på stigande priser

  PUBLICERAD 2018-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-11 16:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Majoriteten av Sveriges mäklare tror att priserna på bostadsrätter fortsatt kommer att vara oförändrade. Men fler än tidigare tror på stigande priser. Det visar Mäklarsamfundets kvartalsvisa undersökning Mäklarinsikt.

  62 procent av de tillfrågade mäklarna tror att priserna på bostadsrättsmarknaden kommer att vara stillastående under det fjärde kvartalet 2018, medan 19 procent tror på stigande priser. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med undersökningen som genomfördes för tredje kvartalet.

  – Inför årets sista kvartal ser vi en vändning i hur fastighetsmäklare över hela landet bedömer utvecklingen. Majoriteten tror att läget blir oförändrat, men jämfört med förra kvartalet är det en betydligt större andel som tror på stigande priser och ökad efterfrågan. Det är ett styrkebesked från marknaden och en påminnelse om att det är fundamentala ekonomiska förutsättningar som styr utvecklingen, säger Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Oscar Properties lanserar sparprogram

  Börs Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

 • ANNONS
  • Amasten stärker organisationen

   Rekrytering Amasten utser Sebastian Schönström till finanschef. I samma veva byter David Svensson tjänst till rollen som Business Controller och Christer Fors blir fastighetschef i Finspång. Samtliga tillträder sina nya roller vid årsskiftet.

  • Säljer Skanskas huvudkontor

   Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Köpare är en fond som förvaltas av tyska DWS, en del av Deutsche Bank. 

 • Fyra ägare blir tre i Tornet

  Bostäder, Transaktioner Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.

 • ANNONS
 • Inflationen minskade i november

  Ekonomi Inflationstakten, räknat som KPIF, var 2,1 procent i november jämfört med 2,4 procent i oktober. Det meddelar Statistiska Centralbyrån på onsdagen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived