+
Anders Carlén. Foto: Mattias de Frumerie.
 • Chefredaktör till Fastighetsnytt och Byggindustrin

  PUBLICERAD 2018-10-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-10-19 17:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Anders Carlén har rekryterats till rollen som chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin. Han kommer närmast från tidningen Vi i Villa och tillträder sin nya tjänst den 5 november.

  Med rekryteringen av en gemensam chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin hoppas Lena Stark, vd på Fastighetsnytt, att man kan skapa ett tydligt, redaktionellt ledarskap samt jobba smartare och hitta synergier mellan de bägge publikationerna som har spännande men väldigt olika utmaningar på kort och lång sikt.

  – Jag är glad att Anders tackat ja till rollen som chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin. Anders har lång erfarenhet av att leda redaktioner och är en naturlig ledare och entreprenör med tydlig kommersiell ådra. Detta är extra viktigt då redaktionen för Fastighetsnytt också är delaktiga i innehållet på Business Arena, säger Lena Stark.

  Anders Carlén har gjort en lång resa inom tidningsvärlden som började på en lokaltidning i Karlskoga vidare till Värnpliktsnytt samt vikariat på Expressen. De senaste åren har handlat mycket om magasin där han arbetat på Café, men framförallt magasinet King som han var med och startade. Närmast kommer han från rollen som chefredaktör för tidningen Vi i Villa. Som ny chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin hoppas han kunna bidra med rutin och erfarenhet.

  – Det handlar om att ta ett övergripande ansvar för två mycket kunniga redaktioner, och förstås skapa en bra arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet. Jag går från fritidshus och villa till fastigheter och bygg men fortsätter att röra mig inom områden som jag känner mig bekväm med, samt tycker är väldigt spännande. Fastighetsnytt och Byggindustrin är två starka varumärken och jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med dem, säger Anders Carlén.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived