+
Knut Pedersen är vd på Catella. Bild: Catella
 • Catella vinnare efter försäljning

  PUBLICERAD 2018-10-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-26 13:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Catella stiger 10 procent på en fallande börs på fredagen efter beskedet att man säljer Wealth Management-verksamheten i Luxemburg till VP Bank för 110 miljoner kronor.

  Försäljningen är ett resultat av en strategisk översyn som den fastighetsinriktade banken inledde tidigare i år, som bland annat syftade till att minska kapitalbindningen.

  Kortutgivningsverksamheten och den svenska Wealth Management-verksamheten ingår inte i transaktionen och den strategiska översynen fortgår för dessa enheter.

  Catellas balansomslutning minskar med cirka 2 miljarder kronor eftersom både tillgångar och skulder kommer att överföras till VP Bank som ett resultat av försäljningen, som är en så kallat inkråmsöverlåtelse.

  –Catella och VP Bank kommer också att inleda ett distributionspartnerskap för att utveckla och tillhandahålla produkter till de nordiska och europeiska marknaderna, skriver Catellas vd Knut Pedersen i ett pressmeddelande.

  Försäljningspriset är beroende av vissa villkor relaterade till förvaltat kapital på transaktionsdagen. Transaktionen förväntas vara avslutad i början av februari 2019.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived