+
 • Bostadspriserna upp 2 procent i landet

  PUBLICERAD 2018-10-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-04 10:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den senaste månaden steg priserna på bostadsrätter med 2 procent på riksnivå. Även i de tre storstadsregionerna är prisutvecklingen positiv. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

  – Den senaste månaden ökade priserna i samtliga storstadsområden. Det gäller även innerstäderna med undantag av Göteborg där de var oförändrade. Senaste 3-månaderssiffran, där vi just nu jämför tredje med andra kvartalet i år, visar också genomgående prisökningar. Årssiffrorna är dock alltjämt på minus för samtliga redovisade områden, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik.

  Ett stort utbud gör att köparna fortsatt har fler objekt att välja på, och att säljprocessen tar längre tid. Trots det sker många försäljningar, även om det är 6 procent färre jämfört med 2017 som var ett rekordår.

  – En lugnare marknad gör att också mäklarna har lättare att sätta mer korrekta marknadspriser och om vi tittar på skillnaden mellan utgångspris och slutpris så har skillnaden minskat under 2018 jämfört med 2017, avslutar Hans Flink.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived