+
Skiss Vårby Udde: Arkitema Architects.
 • Arkitema vinner stort uppdrag i Huddinge

  PUBLICERAD 2018-10-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-02 13:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Magnolia Bostad har valt Arkitema Architects för uppdraget att utveckla den nya stadsdelen Vårby Udde i Huddinge. Där Spendrups bryggeriverksamhet tidigare låg, ska en stadsdel med 1 800 nya bostäder byggas.

  – Här kommer en stad för 4 000 personer att växa fram, vilket är jättestort, ungefär som Gamla Stan både i folkmängd och yta. Det kommer att finnas butiker, skolor, saluhall, och hotell, säger Ola Göransson, affärsområdeschef och senior partner på Arkitema.

  Bebyggelsen sker i kvarter med olika utformning, där delar av den äldre industrikaraktären bevaras. Det blir i huvudsak slutna kvarter i kontrast till de intilliggande stadsdelarnas lamell- och punkthus. Både hyres- och bostadsrätter byggs, i upp till sex våningar.

  Centralt i den nya stadsdelen blir det nya torget, där en bevarad industribyggnad kommer att innehålla lokaler för kommersiell och kommunal service.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived