+
Central Aarhus. Photo: Wikipedia/Niels Elgaard Larsen.
 • Acquires retail in Aarhus for 240 million DKK

  PUBLICERAD 2018-10-01 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-01 15:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Savills IM has acquired two retail properties in Denmark’s second city Aarhus. It is the company’s first Danish retail acquisitions outside Copenhagen. The seller in the transaction is Bark Århus Retail.

  One of the properties is a project under construction, 5,295 sq.m. that are fully let to retailers such as Elgiganten and Sunset Boulevard. The property is expected to be completed on December 1st, this year.

  The other investment is an equally big property, completed in 2009 and also fully let. In total, Savills IM pays 240 million DKK for the acquired properties which will be accessed on December 1st.

  Danish media outfit, Estate Media reports that the deal is the second made by Savills IM’s Nordic Fund III, launched in 2017.

  “In the coming years, we expect to invest more outside of Copenhagen, with Aarhus as an absolute priority as we expect the city to display a series of the tendencies we have observed in Copenhagen,” Morten Munkager Knudsen, head of Savills IM’s Danish operations is quoted.

  Fastighetsnytt

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived