+
Helsinki.
 • Aberdeen Standard fund buys over 800 Helsinki flats

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 22:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Aberdeen Standard Investments, on behalf of its fund Pan-European Residential Property Fund, has acquired a portfolio of over 800 apartments in Helsinki. It is the funds first investment in Finland, its second in the Nordics, and moreover, its largest single investment to date. Since inception in March 2018, the fund has invested 450 million EUR in five residential schemes, incorporating 1,430 apartments in four different European capitals.

  In total, the portfolio in acquired in the Finnish capital consists of 824 residential units, located close to the city centre with good access to transportation. In a statement, the company writes that the apartments hold a high standard, generally incorporating a sauna and a glazed balcony.

  “With a current total occupancy rate of 96%, the apartments span 26 buildings covering a total of 45,678 sq.m.”, the company writes.

  Fund manager Marc Pamin comments that Helsinki is a prime example of the constant high demand for good quality housing in key cities where people want to live and work.

  “We’ve already established a considerable momentum for the Fund with other recent acquisitions in Copenhagen, Paris and Vienna – all of which are very strong private rental markets. We will maintain this in the right cities; continue searching for the best properties for occupiers; and aim to provide stable returns for our investors.”

  In addition to making the large investment in Helsinki, the fund has raised further 42,7 million EUR from investors in Ireland, South Korea and the Netherlands.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Oscar Properties lanserar sparprogram

  Börs Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

  • Amasten stärker organisationen

   Rekrytering Amasten utser Sebastian Schönström till finanschef. I samma veva byter David Svensson tjänst till rollen som Business Controller och Christer Fors blir fastighetschef i Finspång. Samtliga tillträder sina nya roller vid årsskiftet.

  • Säljer Skanskas huvudkontor

   Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Köpare är en fond som förvaltas av tyska DWS, en del av Deutsche Bank. 

 • Fyra ägare blir tre i Tornet

  Bostäder, Transaktioner Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.

 • Inflationen minskade i november

  Ekonomi Inflationstakten, räknat som KPIF, var 2,1 procent i november jämfört med 2,4 procent i oktober. Det meddelar Statistiska Centralbyrån på onsdagen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived