+
Helsinki.
 • Aberdeen Standard fund buys over 800 Helsinki flats

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-05 22:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Aberdeen Standard Investments, on behalf of its fund Pan-European Residential Property Fund, has acquired a portfolio of over 800 apartments in Helsinki. It is the funds first investment in Finland, its second in the Nordics, and moreover, its largest single investment to date. Since inception in March 2018, the fund has invested 450 million EUR in five residential schemes, incorporating 1,430 apartments in four different European capitals.

  In total, the portfolio in acquired in the Finnish capital consists of 824 residential units, located close to the city centre with good access to transportation. In a statement, the company writes that the apartments hold a high standard, generally incorporating a sauna and a glazed balcony.

  “With a current total occupancy rate of 96%, the apartments span 26 buildings covering a total of 45,678 sq.m.”, the company writes.

  Fund manager Marc Pamin comments that Helsinki is a prime example of the constant high demand for good quality housing in key cities where people want to live and work.

  “We’ve already established a considerable momentum for the Fund with other recent acquisitions in Copenhagen, Paris and Vienna – all of which are very strong private rental markets. We will maintain this in the right cities; continue searching for the best properties for occupiers; and aim to provide stable returns for our investors.”

  In addition to making the large investment in Helsinki, the fund has raised further 42,7 million EUR from investors in Ireland, South Korea and the Netherlands.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived