+
Solhagaparken 3D Nord. Fotograf: 3D Nord
 • 189 nya bostäder i Huddinge

  PUBLICERAD 2018-10-15 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-10-15 16:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC går in i ett samverkansavtal med SHH Bostad avseende uppförandet av nya bostäder i Huddinge. Uppdraget omfattar totalt 189 lägenheter som fördelas på bostadsrätter och lägenheter för ett äldreboende.

  Projektet består av två flerbostadshus och ett parkeringshus med runt 60 platser. Det kommer byggas totalt 110 bostadsrätter.

  – Det är redan ett stort intresse som visats för den första etappen Brf. Solhagaparken. Som bostadsutvecklare är det viktigt att säkerställa en attraktiv och fungerade helhet inom de områden där vi utvecklar våra bostäder och vi har goda erfarenheter av denna form av samverkan med NCC, säger Fredrik Johansson, projektutvecklingschef på SHH Bostad.

  – Genom att vara med i tidigt skede och utforma projektet i nära samarbete kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader, säger Annika Grönberg, avdelningschef på NCC Building.

  Äldreboendet utvecklas av SHH Bostad, Balder Storstad och NREP och omfattar totalt 6000 kvadratmeter BTA, fördelat på 79 lägenheter. Verksamheten kommer drivas av Attendo som tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

  – Vi är oerhört glada att vi snart sätter spaden i marken för ett nytt äldreboende i Huddinge. Tillsammans med våra samarbetspartners kommer Attendo påbörja arbetet med att utveckla och modernisera äldreomsorgen i kommunen, säger Urban Thorén, affärsutvecklingschef Attendo.

  Byggstart beräknas till våren 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived