+
 • 1 100 bostadsrätter blir hyresrätter

  PUBLICERAD 2018-10-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-04 16:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att bostadsrättsmarknaden svajat det senaste året har 1 100 svårsålda bostäder ombildats till hyresrätter. Flest står Wallenstam för, 370 stycken. Det skriver Hem&Hyra.

  Wallenstam fick stor uppmärksamhet när man för ett år sedan meddelade att 170 bostäder i Solberga görs om till hyresrätter. Man har även gjort om 133 lägenheter i Mölndal och 75 i Sundbyberg, skriver tidningen.

  Andra bolag som gått samma väg är Stena Fastigheter som omvandlar 75 bostäder i Jakobsberg och 81 i Uppsala.

  Även ett Peab-projekt i Märsta Port har köpts av Rikshem och uppförs istället som hyresrätter.

  – Det är en trend att bostadsrätter blir hyresrätter, vi känner till fem projekt bara i år. Jag tror vi kommer att få se fler projekt i Barkarbystaden där man byggt många bostadsrätter lagom till att marknaden blev sämre, säger Stefan Björk från Hyresgästföreningen, som bland annat förhandlar hyrorna för Stenas lägenheter i Jakobsberg, till Hem&Hyra.

  I Barkarbystaden har man ändrat målet för fördelningen av bostads/hyresrätter. Det låg tidigare på 70 respektive 30 procent, men ligger det på 50 procent bostadsrätter och 50 procent hyresrätter.

  – Det långsiktiga målet är 70 procent bostadsrätter men i perioder som nu när det är lite sämre marknad för bostadsrätter kan vi ändra målet tillfälligt, säger Tony Chmielewski från exploateringskontoret i Järfälla till tidningen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför vara medvetna om möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived