+
 • Willhems första gröna obligation emitteras

  PUBLICERAD 2018-09-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-09-03 08:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Willhem har som bolaget tidigare aviserat nu gått in på den gröna penningmarknaden. Man har emitterat en grön obligation, som följaktligen är bolagets första av den färgen, om 800 miljoner kronor. Obligationen emitteras i två trancher varav den större, 500 miljoner kronor, är en femårig obligation med en fast ränta om 1,103 procent. Det motsvarar en räntemarginal om 0,67 procentenheter.

  Resterande 300 miljoner emitteras även de på fem år med en rörlig ränta om Stibor 3M plus en räntemarginal om 0,67 procentenheter. Den mindre obligationen har emitterats till överkursen 101,66 och får således en räntekupong om Stibor 3M plus 1 procent.

  Obligationerna är icke säkerställda enligt ett pressmeddelande från Willhem och SEB har agera emissionsinstitut.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived