+
Caroline Arehult, CEO of Hemfosa. Foto: Hemfosa.
 • “Vi ska fortsätta på den inslagna vägen”

  PUBLICERAD 2018-09-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-09-17 15:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Caroline Arehult tillträdde förra veckan posten som vd för Hemfosa Fastigheter efter 19 år på Skanska, nu senast som vd för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon ersätter därmed Jens Engwall som blir vd för Hemfosas snart avknoppade dotterbolag Nyfosa. Fastighetsnytt har ställt några frågor till Caroline Arehult.

  Hur känns det att ha vara på din nya post?

  – Det känns fantastiskt kul! Jag har blivit varmt välkomnad och jag upplever att det finns mycket positiv energi hos mina nya kollegor inför den ”nystart” som bolaget står inför. Jag lär mig mycket nytt, samtidigt som jag ser många delar där jag kan tillföra något utifrån min kunskap och erfarenhet från Skanska.

  Hur skiljer sig arbetet som vd och koncernchef för ett börsbolag från det uppdrag du hade hos Skanska?

  – Det är svårt att svara på denna fråga än då jag endast jobbat två veckor i min nya roll men såklart är det annorlunda när jag nu står som ytterst ansvarig för ett börsbolag.

  Vad tar du med dig från tiden hos Skanska?

  – Jag har varit på Skanska i 19 år och lärt mig otroligt mycket under dessa år. Jag har fått ren ”fastighetskunskap” men även utvecklats som ledare. All denna erfarenhet tar jag med mig nu när jag går vidare till Hemfosa men om jag skulle välja ut ett par saker som jag vill lyfta fram skulle det ena vara mitt ledarskap. Det har jag fått chansen att utveckla både i mina olika chefspositioner på Skanska men också i väldigt bra och givande interna ledarskapsprogram. Det andra är att jag under min tid på Skanska fokuserat mycket på hållbarhetsfrågor vilket jag tror att jag kan ha nytta av i min nya roll på Hemfosa.

  Nu har Hemfosas portfölj renondlats efter att ha spretat en hel del men hur kommer Caroline Arehults Hemfosa att se ut?

  – Vi kommer under hösten att arbeta fram en ny affärsplan där bland annat denna fråga kommer att besvaras. Spontant ser jag att vi ska fortsätta på den inslagna vägen med samhällsfastigheter men hitta kloka sätt att utveckla oss och bli ännu bättre inom det området.

  Hemfosa är starkt förknippat med en transaktionsintensiv strategi, kommer det att ändras?

  – Vi kommer fortsätta växa verksamheten men hastigheten är något vi behöver komma fram till i vårt strategiarbete.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived