+
Caroline Arehult. Foto: Hemfosa.
 • “Vi ska fortsätta på den inslagna vägen”

  PUBLICERAD 2018-09-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-09-17 15:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Caroline Arehult tillträdde förra veckan posten som vd för Hemfosa Fastigheter efter 19 år på Skanska, nu senast som vd för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon ersätter därmed Jens Engwall som blir vd för Hemfosas snart avknoppade dotterbolag Nyfosa. Fastighetsnytt har ställt några frågor till Caroline Arehult.

  Hur känns det att ha vara på din nya post?

  – Det känns fantastiskt kul! Jag har blivit varmt välkomnad och jag upplever att det finns mycket positiv energi hos mina nya kollegor inför den ”nystart” som bolaget står inför. Jag lär mig mycket nytt, samtidigt som jag ser många delar där jag kan tillföra något utifrån min kunskap och erfarenhet från Skanska.

  Hur skiljer sig arbetet som vd och koncernchef för ett börsbolag från det uppdrag du hade hos Skanska?

  – Det är svårt att svara på denna fråga än då jag endast jobbat två veckor i min nya roll men såklart är det annorlunda när jag nu står som ytterst ansvarig för ett börsbolag.

  Vad tar du med dig från tiden hos Skanska?

  – Jag har varit på Skanska i 19 år och lärt mig otroligt mycket under dessa år. Jag har fått ren ”fastighetskunskap” men även utvecklats som ledare. All denna erfarenhet tar jag med mig nu när jag går vidare till Hemfosa men om jag skulle välja ut ett par saker som jag vill lyfta fram skulle det ena vara mitt ledarskap. Det har jag fått chansen att utveckla både i mina olika chefspositioner på Skanska men också i väldigt bra och givande interna ledarskapsprogram. Det andra är att jag under min tid på Skanska fokuserat mycket på hållbarhetsfrågor vilket jag tror att jag kan ha nytta av i min nya roll på Hemfosa.

  Nu har Hemfosas portfölj renondlats efter att ha spretat en hel del men hur kommer Caroline Arehults Hemfosa att se ut?

  – Vi kommer under hösten att arbeta fram en ny affärsplan där bland annat denna fråga kommer att besvaras. Spontant ser jag att vi ska fortsätta på den inslagna vägen med samhällsfastigheter men hitta kloka sätt att utveckla oss och bli ännu bättre inom det området.

  Hemfosa är starkt förknippat med en transaktionsintensiv strategi, kommer det att ändras?

  – Vi kommer fortsätta växa verksamheten men hastigheten är något vi behöver komma fram till i vårt strategiarbete.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Är framtidens kontor delat?

  Kontor En tredjedel av små och medelstora företag i Stockholm vill byta kontor – majoriteten på grund av storleken på dagens lokaler. En lösning på kontorsbristen är nya typer av kontor – där den allt starkare så kallade co-working-trenden spelar stor roll.

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • ANNONS
 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • ANNONS
 • Tobin ansöker om listbyte efter Klöverns intåg

  Börs Tobin Properties uppfyller inte längre kraven för att vara listade på First North Premier och ansöker därför om att flytta bolaget till First North.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived