+
Caroline Arehult, CEO of Hemfosa. Foto: Hemfosa.
 • “Vi ska fortsätta på den inslagna vägen”

  PUBLICERAD 2018-09-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-09-17 15:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Caroline Arehult tillträdde förra veckan posten som vd för Hemfosa Fastigheter efter 19 år på Skanska, nu senast som vd för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon ersätter därmed Jens Engwall som blir vd för Hemfosas snart avknoppade dotterbolag Nyfosa. Fastighetsnytt har ställt några frågor till Caroline Arehult.

  Hur känns det att ha vara på din nya post?

  – Det känns fantastiskt kul! Jag har blivit varmt välkomnad och jag upplever att det finns mycket positiv energi hos mina nya kollegor inför den ”nystart” som bolaget står inför. Jag lär mig mycket nytt, samtidigt som jag ser många delar där jag kan tillföra något utifrån min kunskap och erfarenhet från Skanska.

  Hur skiljer sig arbetet som vd och koncernchef för ett börsbolag från det uppdrag du hade hos Skanska?

  – Det är svårt att svara på denna fråga än då jag endast jobbat två veckor i min nya roll men såklart är det annorlunda när jag nu står som ytterst ansvarig för ett börsbolag.

  Vad tar du med dig från tiden hos Skanska?

  – Jag har varit på Skanska i 19 år och lärt mig otroligt mycket under dessa år. Jag har fått ren ”fastighetskunskap” men även utvecklats som ledare. All denna erfarenhet tar jag med mig nu när jag går vidare till Hemfosa men om jag skulle välja ut ett par saker som jag vill lyfta fram skulle det ena vara mitt ledarskap. Det har jag fått chansen att utveckla både i mina olika chefspositioner på Skanska men också i väldigt bra och givande interna ledarskapsprogram. Det andra är att jag under min tid på Skanska fokuserat mycket på hållbarhetsfrågor vilket jag tror att jag kan ha nytta av i min nya roll på Hemfosa.

  Nu har Hemfosas portfölj renondlats efter att ha spretat en hel del men hur kommer Caroline Arehults Hemfosa att se ut?

  – Vi kommer under hösten att arbeta fram en ny affärsplan där bland annat denna fråga kommer att besvaras. Spontant ser jag att vi ska fortsätta på den inslagna vägen med samhällsfastigheter men hitta kloka sätt att utveckla oss och bli ännu bättre inom det området.

  Hemfosa är starkt förknippat med en transaktionsintensiv strategi, kommer det att ändras?

  – Vi kommer fortsätta växa verksamheten men hastigheten är något vi behöver komma fram till i vårt strategiarbete.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Coworking: Hajp eller hållbar affärsmodell?

  Fastighetsmarknad, Kontor Coworking växer sig allt starkare och på den svenska fastighetsmarknaden liksom andra ser vi stora uthyrningar ske till aktörer som specialiserar sig på uthyrning av coworkingytor. Världens största coworkingaktör, WeWork kommer inom kort att etablera sig i Sverige men frågan många ställer sig är: hur hållbar är egentligen affärsmodellen?

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived