+
 • Största uppgången på 10 månader för Hemfosa

  PUBLICERAD 2018-09-17 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-17 16:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemfosa stiger nästan 4 procent och noterar ett nytt kursrekord på måndagen efter en köprekommendation i Dagens industri. Uppgången är den största sedan november i fjol.

  Tidningen argumenterar för att avknoppningen av Nyfosa kommer skapa aktieägarvärde då bolagen kommer få det lättare att växa då de kan fokusera på det de är bäst på.

  Hemfosa kommer efter uppdelningen bli ett mer renodlat samhällsfastighetsbolag medan Nyfosa blir ett mer transaktionsinriktat bolag.

  Dagens industri bedömer att befolkningsökningen i kombination med ett stort behov av moderna samhällsfastigheter kommer leda till ökad efterfrågan på den typen av fastigheter under många år framöver. Vidare uppges att värderingen av Nyfosa är attraktiv med tanke på potentialen i bolaget och den tillträdande vd:n Jens Engwalls historik.

  -När vi står här om ett år är sannolikheten hög att det sammanlagda värdet på bolagen är klart högre än det nuvarande börsvärdet på Hemfosa, skriver tidningen.

  Hemfosa meddelade i förra veckan att man räknar med att dela ut Nyfosa i november.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived