Pengar +
Bild: Riksbanken
 • Stor premie när Klövern ökar i Tobin

  PUBLICERAD 2018-09-03 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-03 16:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern ökar ägarandelen i Tobin till omkring 70 procent genom att förvärva avgående vd Erik Karlins och transaktionschefen Johan Varlands aktier till en premie om hela 50 procent. Nyheten följer på morgonens besked att Erik Karlin avgår som vd för Tobin med omedelbar verkan.

  Klövern förvärvar totalt 3 237 500 stamaktier från Karlin och Varland till kursen 17 kronor per aktie, vilket summerar till drygt 55 miljoner kronor. Det innebär en premie på drygt 50 procent mot fredagens stängningskurs om 11,30 kronor. Tobin stiger 26 procent till 14,20 kronor på måndagseftermiddagen i livlig handel. Klövern tappar däremot 0,4 procent.

  Transaktionen innebär att Klövern ökar sin andel i bostadsbyggaren till 69,8 procent av kapitalet och 71,3 procent av rösterna. Vid utgången av det andra kvartalet kontrollerade Klövern 62,1 procent av aktierna och 63,4 procent av rösterna.

  Karlin var fram tills idag näst största ägare i Klövern med 2 miljoner aktier, motsvarande knappt 5 procent av kapital och röster. Varlands innehav uppgick till 1 237 500 aktier.

  Klövern köper aktierna genom dotterbolag Dagon. Transaktionen med Varland sker genom dennes helägda bolag Egobox AB.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived