+
Ilija Batljan. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB tar in 1 miljard genom hybrider

  PUBLICERAD 2018-09-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-07 09:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) emitterar en hybridobligation med en initial volym om 1 000 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

  Hybridobligationerna emitteras inom ett ramverk om 1 500 miljoner kronor. De har en evig löptid och löper med en initial rörlig ränta om 3 månader Stibor + 635 räntepunkter, vilket medför en första kupong under sex procent.

  Enligt SBB:s grundare och vd Ilija Batljan är det en av de största emissionerna av eget kapital på svensk fastighetsmarknad i år.

  -Både volym och pris med första kupongen under 6 procent är en tydlig signal om investerarnas förtroende för SBB:s väg mot en investment-grade rating, skriver Batljan i ett mejl till Fastighetsnytt.

  SBB skriver att emissionen leder till en ytterligare sänkning av den finansiella risken, vilket är ett led i målsättningen att uppnå kriterierna för en investment grade rating under 2018.

  Ursprungligen var volymen 750 miljoner kronor men till följd av stark efterfrågan höjdes den till 1 000 miljoner.

  -Det är också glädjande att se att såväl många av våra existerande nordiska institutionella investerare såväl som nya investerare deltagit i emissionen, kommenterar Batljan i pressmeddelandet.

  Hybridobligationerna redovisas som eget kapital, vilket nu uppgår till cirka 9,6 miljarder kronor.

  Danske Bank, DNB Markets, Nordea och Swedbank har agerat finansiella rådgivare i emissionen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived