+
Robert Boije, chefsekonom SBAB. Bild: Saco.
 • SBAB: Handelskrig kan ge global recession

  PUBLICERAD 2018-09-20 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-20 16:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBAB:s chefsekonom Robert Boije varnar i samband med Business Arena Stockholm för vad följderna kan bli av ett utökat handelskrig mellan USA och Kina.

  -Det vore förödande tror jag med ett fullskaligt handelskrig. Det kommer förmodligen innebära att vi går in i en recession i världen, säger Boije.

  På torsdagen publicerade OECD uppdaterade prognoser för den globala tillväxten som indikerade att den internationella konjunkturen toppat.

  Den ekonomiska samarbetsorganisationen väntar sig nu att tillväxten landar på 3,7 procent i år och nästa år. Tidigare uppskattade OECD att global BNP skulle växa 3,8 procent i år och 3,9 procent nästa år.

  OECD uppger att riskerna ökat i världen och pekar  bland annat på ökade handelsspänningar.

  Oskar von Bahr

  1 kommentarer

  1. Urban Belin 2018-09-21

   Överdriven skuldsättning kan leda till global recession, Kinas försäljning av amerikanska statspapper kan leda till globl recession. Kort sagt i slutet av varje pyramidspel faller bitarna ned igen och det är akademiskt relevant att beslysa samtliga delar i helhet istället för att stirra på smådelar.

   Det kan inte bli ett regelrätt handelskrig, för liksom IT-attacker skall de numera räknas som regelrätta krigshandlingar och det betyder atomkrig och global död. Vem tror de rika vill se sina förmögenheter gå upp i ett moln av plutoniumförbränning? Se det istället som en omförhandling av monopolpengarna.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived