+
Illustration: Petter Furå.
 • Prime Livings preferensaktier rasar i värde

  PUBLICERAD 2018-09-04 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-05 10:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Studentbostadsbolaget Prime Livings preferensaktier sjunker för femte handelsdagen i följd på Stockholmsbörsen och har nu fallit 36 procent i värde på en vecka.

  Nedgången indikerar att marknaden tror att bolaget kan få det svårt att klara sina betalningsåtaganden framöver.

  Preferensaktier tenderar normalt sett att röra sig i sidled då avkastningsprofilen liknar en obligation med återkommande utbetalningar av en förutbestämd summa.

  Det First North-listade bolagets preferensaktier har handlats i intervallet 100-118,5 kronor de senaste två åren men den senaste veckan har kursen rasat från 101 till 65 kronor.

  Bostadsbolagets stamaktier tappar ännu mer och har nu fallit 62 procent på en vecka och handlas på tisdagen till 16,40  kronor. Det är en nedgång på 88 procent sedan aktien toppade på 134,75 kronor i mars 2017 innan bostadsoron började ta fart i Sverige.

  Börsvärdet är nu nere på 326 miljoner kronor.

  Den senaste tidens nedgång kommer efter att ABG Sundal Collier gjorde ett lappkast förra veckan och sänkte sin rekommendation på Prime Livings aktie till sälj från tidigare köp efter kvartalsrapporten.

  Den norska investmentbanken kapade även aktiens riktkurs till 30 kronor från 100 kronor. Orsaken som angavs var att det finns en risk att bolaget får likviditetsproblem redan under 2018.

  Prime Living har i sin tur skickat ut ett pressmeddelande där man kallar analysen missvisande. Bolaget skriver bland annat att det har rörelsekapital för minst tre månader.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived