+
Knut Rost är vd för Diös. Foto: Diös.
 • Nordstjernan köper in sig i Diös

  PUBLICERAD 2018-09-04 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-09-04 09:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Familjen Axel Johnsons investmentbolag, Nordstjernan, har köpt in sig i i Diös Fastigheter genom att förvärva halva familjen Bengtssons innehav i det Östersundsbaserade fastighetsbolaget. Familjen Bengtsson har länge varit en av Diös största aktieägare men minskar nu rejält.

  Nordstjernan köper 5,05 procent av kapital och röster i Diös, totalt 6 787 374 aktier, och har en option om att under det närmaste året köpa resterande 5,05 procent. Givet måndagens stängningskurs om 57,8 kronor per aktie rör det sig om en affär värd cirka 392,3 miljoner kronor.

  Innan affären var Bengtssons Tidnings AB, familjen Bengtssons ägarbolag, Diös tredje störste aktieägare efter huvudägaren Bob Persson och Erik Paulsson men delar nu fjärde platsen på aktieägarlistan med Nordstjernan.

  Diös aktie stiger på beskedet i den inledande handeln.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived