+
 • JM förlorare på svag börs

  PUBLICERAD 2018-09-28 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-01 10:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex FSBX backar på fredagen med JM som största förlorare.

  FSBX sjunker 0,6 procent, vilket är i linje med börsen som helhet. Det internationella börshumöret år dåligt på fredagen till följd av oro över Italiens statsfinanser.

  Det stövelformade landets regeringen beslutat sent på torsdagen att lägga en budget med ett underskott på 2,4 procent av BNP.

  JM backar 3,8 procent och Tobin Properties tappar 3,0 procent. SBAB varnar på fredagen för att bopriserna kan komma att fortsätta falla de kommande åren. Bolåneinstitutet liknar dagens situation vid den som rådde i början av 1990-talet.

  Det är dock en ganska blandad utveckling för bostadsaktier.

  Problemtyngda Prime Living stiger 6,6 procent. Aktien har gått mycket starkt i veckan efter en bedrövlig utveckling månaden dessförinnan. Ett annat bostadsbolag på plus är Besqab, som ökar 2,0 procent.

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, avancerar 4,2 procent. SBB meddelade på fredagen att man säljer fastigheter för 1,2 miljarder kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived