+
Bild: Bockasjö
 • JLL: Spännande höst väntar för logistik

  PUBLICERAD 2018-09-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-12 14:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Logistikfastigheter är hetare än någonsin med en god efterfrågan från investerare, en stabil hyresmarknad och låga vakansgrader.

  Det stora intresset bör hålla i sig framöver och samtidigt väntas internationella investerare driva en prisuppgång.

  Det skriver fastighetskonsulten JLL i höstens utgåva av Nordic Outlook.

  Tekniskt sett skiljer sig logistikfastigheter inte åt i någon nämnvärd utsträckning mellan olika länder. Därmed är det inte konstigt att internationella investerare visar ett intresse för segmentet då det är en produkt som de redan känner sig komfortabla med, skriver fastighetskonsulten.

  Samtidigt väntas inte investerare låta sig avskräckas av att kurvan för e-handelsutveckling pekar kraftigt uppåt.

  Under det första halvåret har 174 000 kvadratmeter logistikyta färdigställts tio projekt spridda i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Helsingborg och Falköping, skriver konsulten. Tidigare har JLL uppgett att det byggdes cirka 260 000 kvadratmeter under 2017, vilket dock var klart lägre än året dessförinnan.

  Att döma av rapporten verkar det inte vara lika mycket drag på den finska marknaden för logistik men det skulle kunna förändras om Amazon skulle ta steget in på marknaden, vilket det talas en del om.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived