+
Bild: Bockasjö
 • JLL: Spännande höst väntar för logistik

  PUBLICERAD 2018-09-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-12 14:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Logistikfastigheter är hetare än någonsin med en god efterfrågan från investerare, en stabil hyresmarknad och låga vakansgrader.

  Det stora intresset bör hålla i sig framöver och samtidigt väntas internationella investerare driva en prisuppgång.

  Det skriver fastighetskonsulten JLL i höstens utgåva av Nordic Outlook.

  Tekniskt sett skiljer sig logistikfastigheter inte åt i någon nämnvärd utsträckning mellan olika länder. Därmed är det inte konstigt att internationella investerare visar ett intresse för segmentet då det är en produkt som de redan känner sig komfortabla med, skriver fastighetskonsulten.

  Samtidigt väntas inte investerare låta sig avskräckas av att kurvan för e-handelsutveckling pekar kraftigt uppåt.

  Under det första halvåret har 174 000 kvadratmeter logistikyta färdigställts tio projekt spridda i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Helsingborg och Falköping, skriver konsulten. Tidigare har JLL uppgett att det byggdes cirka 260 000 kvadratmeter under 2017, vilket dock var klart lägre än året dessförinnan.

  Att döma av rapporten verkar det inte vara lika mycket drag på den finska marknaden för logistik men det skulle kunna förändras om Amazon skulle ta steget in på marknaden, vilket det talas en del om.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Drömmen om en skola för drömmar

  Business Arena, Samhälle Ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka integration och mångfald är skolan. Med utgångspunkt i att bygga upp självförtroende och självkänsla hos ungdomar i utsatta områden startade Milad Mohammadi, Amir Sajadi och Helya Riazat Järvaskolan. Ledord i arbetet har varit förtroende och relationsbyggande, både med barn och familjer.

 • Stor uthyrning för Castellum på Hisingen

  Uthyrning väst Castellum har tecknat ett stort hyresavtal om drygt 20 000 kvadratmeter med e-handelsbolaget Jollyroom i framväxande Hisingen Logistikpark. 

 • Vice vd till Järngrinden

  Rekrytering Järngrinden förstärker bolagsledningen genom att utse Tobias Johannesson till vice vd. Sedan 2015 har han varit projektutvecklare och transaktionsansvarig på bolaget. 

 • ANNONS
 • Prime Livings styrelse avgår

  Börs, Styrelse First North-noterade Prime Livings samtliga nuvarande styrelseledamöter har meddelat bolagets valberedning att de ställer sina styrelseplatser till förfogande. Därför har bolaget kallat till en extra stämma som går av stapeln 24 oktober.

 • ANNONS
 • Underlätta för mångfald på bostadsmarknaden

  Opinion Att göra som man alltid har gjort brukar sällan lösa nya utmaningar. Den utmaning som Sverige nu har, kopplat till bostadssituationen, kommer inte heller att lösas om inte kommunerna och aktörerna förmår att tänka nytt. Och varför inte titta utanför landets gränser och dra lärdom från andra.

 • Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen

  Nyheter Kristdemokraternas bostadspolitiska talesperson Caroline Szyber lämnar riksdagen efter att bedrägerimisstankar riktats mot henne. Det säger hon till TT på fredagen. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x