+
 • Issues world’s first green commercial papers

  PUBLICERAD 2018-09-24 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-09-24 13:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swedish property giant, Vasakronan has issued three different commercial papers with a total nominal value of 610 million SEK. The funds received from the transaction are restricted to be used for sustainable investments and, according to a press release from the company, these are the world’s first green commercial papers.

  Among the investors who have bought the loans are institutions such as Alcur Fonder, LKAB, Länsförsäkringar fonder, Nordea Asset Management, Swedbank Robur and SEB Investment Management.

  Moreover, Vasakronan has published a new framework for its green funding and revised and expanded its older framework, which has been are prerequisite for the issue of the green commercial papers. The framework, that applies to all the company’s loan instruments, has been vetted by Norwegian climate research institute Cicero, and received the highest grade, Dark Green. The issue is done in cooperation with SEB.

  “It has become obvious to everyone that a green platform of operations is profitable. By expanding our green funding platform, we offer the capital market additional opportunities to actively contribute to reduced climate effect,” Thomas Nystedt, Head of Finance at Vasakronan, comments.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived