+
Bild: Humlegården
 • Humlegården tar in 250 Mkr i nyemission

  PUBLICERAD 2018-09-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-26 16:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Humlegården Fastigheter har genomfört en nyemission som gett ett kapitaltillskott om 250 miljoner kronor och fyra nya ägare. Det meddelar bolaget på onsdagen.

  Länsförsäkringars länsbolag i Skaraborg, Västerbotten och Gävleborg deltog i den riktade emissionen, där 12 180 aktier tecknades till kursen 20 527 kronor per aktie.

  Samtidigt gick också Länsförsäkringar Stockholm in som ägare i Humlegården genom att köpa en mindre andel aktier från en befintlig ägare.

  Detta medför att samtliga länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, samt Länsförsäkringar Liv och Länsförsäkringar Sak, nu är aktieägare i Humlegården.

  -Att alla 23 länsbolag samt Länsförsäkringar Liv och Länsförsäkringar Sak nu är aktieägare är glädjande och ett tecken på Humlegårdens attraktivitet som placering,  säger Humlegårdens styrelseordförande Tomas Eriksson.

  -Bolaget fokuserar på att leverera en långsiktig, stabil tillväxt och har ett tydligt fokus på kassaflöde samtidigt som vi också aktivt söker nya möjligheter till förvärv och projekt.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived