+
Joachim Kuylenstierna. Foto: Fastator.
 • Fastator satsar på industri

  PUBLICERAD 2018-09-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-09-26 11:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Genom förvärv av samtliga aktier i Portvakten Industrifastigheter blir Fastator, sedan tidigare delägare, ensamägare i bolaget.

  Förändringen sker genom förvärv av 50 procent av aktierna i bolaget, bolagets vd och grundare Per-Axel Bengtsson.

  Portvakten är verksamt i Öresundsregionen, och äger fastigheter med en uthyrningsbar yta om 57 000 kvadratmeter, och obebyggd mark om cirka 55 000 kvadratmeter.

  Bolagets inriktning är kommersiella fastigheter i stadsnära industriområden med hyrestagare verksamma inom tillverkning, lätt industri, lager och logistik.

  Förutom att förstärka och befästa positionen i Öresundsregionen siktar Fastator även på att utveckla bolaget strategiskt och geografiskt med fokus på utvalda tillväxtorter. I samband med övertagandet byter även bolaget namn till Konkret Fastighetsutveckling AB.

  – Det känns spännande att nu ha fått tillfälle att förvärva hela bolaget, och därigenom kunna utveckla det än mer inom ett segment som visar på en stabil tillväxt. Stadsnära industriområden kring alla tillväxtorter kan bäst beskrivas som något av hjärtpunkter för landets ekonomiska utveckling. Med Konkret kan vi nu som fastighetsutvecklare fokusera och ta större del av en marknad som innebär både god tillväxt och låg risk tack vare dessa områdens diversifierade verksamheter, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Wästbyggs vd Åsa Henninge lämnar bolaget och blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Åsa tillträder sin nya tjänst den 15 augusti. 

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived