+
Visionsbild: Henning Larsen Architects.
 • Castellum investerar 1,2 miljarder i Malmö

  PUBLICERAD 2018-09-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-09-28 09:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum ska bygga 25 000 kvadratmeter åt Domstolsverket i Nyhamnen, Malmö. Hyresavtal har tecknats efter att regeringen godkänt Domstolsverkets hyresansökan.

  Domstolsverket har utrett olika alternativ för en möjlig placering av nya domstolslokaler för Malmö Tingsrätt och Förvaltningsrätten i Malmö, innan valet till slut föll på Castellums förslag.

  Bygget blir Castellums största byggprojekt genom tidigare, och man ser det som en viktig del i strategin att växa i Öresundsområdet.

  – Det är glädjande att valet föll på Castellum som mest lämplig partner att utveckla moderna domstolslokaler för Domstolsverket. Genom projektet stärker Castellum, i nära samarbete med Malmö stad, sin position som Öresundsregionens mest spännande stads- och fastighetsutvecklare då vi i direktanslutning till centralen kommer att producera både detta projekt och EONs huvudkontor, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

  Förslaget är framtaget av arkitektbyrån Henning Larsen i dialog och samverkan kring detaljplanen med Jernhusen.

  Arbetet med ny detaljplan pågår och byggstart sker i nära anslutning till lagakraftvunnen plan. Byggtiden är beräknad till cirka 2 år och preliminär inflyttning för Malmö Tingsrätt och Förvaltningsrätten i Malmö blir under 2021.

  Det 20-åriga hyresavtalet mellan Castellum och Domstolsverket börjar löpa vid inflyttning och fullt uthyrd bedöms investeringen generera en årlig hyresintäkt om cirka 78 miljoner kronor.

  Castellum avser att finansiera investeringen med egna intjänade medel och outnyttjade krediter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived