+
Per Johansson, vd för Brinova. Foto: Tribona.
 • Brinova hoppas listbyte ger tillväxt

  PUBLICERAD 2018-09-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-13 18:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Brinova Fastigheter godkänns för notering på Nasdaq Stockholm, vilket kan bädda för ökad tillväxt framöver. Det säger Brinovas vd Per Johansson till Fastighetsnytt efter att nyheten meddelats på torsdagen.

  Bolaget uppger att det främst ser en notering på en reglerad marknad som en kvalitetsstämpel vilket bedöms som en fördel i kontakter med offentliga beslutsfattare.

  Brinova, som är inriktat på samhällsfastigheter och hyresbostäder i södra Sverige, har bland annat mycket kontakter med kommuner.

  -Det här är ett steg som är bra i vår fortsatta ambition att växa och det ger ju långsiktiga möjligheter som är bättre sett till exempelvis kapitalanskaffning, säger Brinovas vd Per Johansson till Fastighetsnytt.

  Det kan även bidra till att sänka bolagets räntekostnader framöver.

  -Det ger ingen effekt i det korta perspektivet men långsiktigt är jag övertygad om att det får en positiv inverkan när det gäller de finansiella kostnaderna, säger Johansson.

  Vidare kan bytet bidra till att bredda ägarbasen då vissa aktörer bara får investera i bolag som är listade på reglerade marknader.

  Brinova gör även bedömningen att en likvid aktie på en reglerad marknad ökar ger beredskap för aktiefinansierade förvärv om sådana tillfällen skulle yppa sig.

  Brinova listades på First North för knappt två år sedan och har haft siktet inställt på Stockholmsbörsens huvudlista sedan ungefär ett år tillbaka.

  Första dag för handel är beräknad till den 27 september.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived