+
Bild: Riksbanken
 • Bravida förvärvar i Finland

  PUBLICERAD 2018-09-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-09-19 15:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bravida köper finska Hangö Elektriska. Bolaget har 90 medarbetare och en omsättning på runt 160 miljoner kronor.

  – Bravida har en tydlig strategi att växa i Finland och genom det här förvärvet blir vi en ännu starkare helhetsleverantör i södra Finland. Hangö Elektriska är ett välfungerade företag med bra och tydliga ledare, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

  – Jag vill utveckla verksamheten ytterligare och det blir möjligt med Bravida som ägare. Vi blir både större och starkare tillsammans, säger Jörgen Henriksson, delägare på Hangö Elektriska.

  Det senaste förvärvet markerar Bravidas femte köp i Finland.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena, Infrastruktur Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Bostäder, Rekrytering Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Prime Living lånar till usla villkor

  Börs Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Slättö emitterar obligation

  Fastighetsmarknad Slättö Fastpartner Spånga AB emitterar ett obligationslån om 400 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

 • ANNONS
 • Derninger: Oscar Properties en svart låda

  Börs Oscar Properties informationsgivning kring hur bolaget kommer klara sina skuldåtaganden framöver är bristfällig. Bolaget kan därför ha brutit mot marknadsmissbruksförordningen. Det skriver Hans Derninger, grundare av rådgivnings- och investeringsfirman Creopretium, i en analys.

 • Skanskas svaga lönsamhet håller i sig

  Börs Skanska räknar inte med att nå sitt lönsamhetsmål för byggrörelsen under 2019 och 2020. Först när en mängd olönsamma projekt i USA och Polen tröskats igenom kan målet att byggmarginalen ska överstiga 3,5 procent komma att uppnås. Det meddelade bolaget på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived