+
Illustration: Petter Furå.
 • Bättre läge för studentbostäder

  PUBLICERAD 2018-09-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-09-05 16:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  I Studentbostadsbranschens årliga kartläggning Studboguiden konstaterar man att läget på den svenska studentbostadsmarknaden förbättrats. Det är färre orter än föregående år som uppger att det är brist på studentbostäder.

  Varje år frågar Studentbostadsföretagen landets studentbostadsaktörer om det råder brist, balans eller överskott på studentbostäder ur ett helårsperspektiv. I år svarar aktörer på 12 av 33 studieorter att det är brist. 19 orter uppger att det är balans och på två orter finns ett överskott.

  – Trots att det råder brist på studentbostäder på många orter är trenden positiv. För första gången sedan vi började mäta är antalet orter med brist färre än föregående år. Och i de flesta fall verkar det på bero på nyproduktion av studentbostäder, säger Stina Olén, vd, Studentbostadsföretagen, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived