+
Rutger Arnhult, vd på Klövern. Foto: Klövern.
 • Arnhultrepresentant till Castellums valberedning

  PUBLICERAD 2018-09-19 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-21 12:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Advokat Patrik Essehorn, som representerar storägaren Rutger Arnhult, tar plats i Castellums valberedning inför årsstämman 2019.

  Det framgår av ett pressmeddelande från Castellum.

  Arnhult, som även är vd och huvudägare i Klövern, blev nyligen största ägare i Castellum med 5,67 procent av aktierna efter att ha tankat aktier i över ett års tid.

  Utöver Essehorn så kommer Castellums styrelseordförande Charlotte Strömberg, Stichting Pensioenfonds kandidat Vincent Fokke, och SEB Fonders representant Johan Strandberg ta plats i valberedningen.

  Valberedningen representerar därmed cirka 16,3 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget.

  Amerikanska Blackrock, som i egenskap av tredje största ägare i bolaget haft rätt att utse en representant i bolaget, valde att avstå.

  Valberedningen har till uppgift är att lämna förslag till årsstämman 2019 avseende stämmans ordförande, antal styrelseledamöter, styrelse och styrelseordförande, revisorer samt ersättning till styrelseledamöter och revisorer.

  Den ska även föreslå principer för utseende av valberedning inför årsstämman 2020.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived