+
Rutger Arnhult är återigen största ägare i Castellum Bild: Klövern
 • Arnhult: Castellum är en finansiell placering

  PUBLICERAD 2018-09-03 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-09-04 17:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klöverns vd och huvudägare Rutger Arnhults stora aktieköp i Castellum är en finansiell placering. Det säger han till Fastighetsnytt sedan hans ägarbolag i förra veckan flaggat upp till 5,12 procent i Castellum.

  – Vi har inte ändrat på vår syn på innehavet i Castellum. Det är alltjämt att betrakta som en finansiell placering även om vi nu valt att utöka vårt ägande i bolaget ytterligare något till lite drygt 5 procent, skriver han i ett textmeddelande.

  Det är samma besked som Arnhult gav till nyhetsbyrån Direkt för ganska exakt ett år sedan. Sedan dess han nästan fördubblat sitt innehav till knappt 14 miljoner aktier.

  – Vi tilltalas av den höga förutsägbarheten, den stabila intjäningen samt de mycket goda marknads- och finansieringsförutsättningarna, skriver Arnhult om sina inköp.

  Arnhults bolag M2 Asset Management började synas i ägarlistorna i juli förra året. Om man bortser från en period i våras, då en del av aktierna såldes av, så har innehavet ökat varje månad sedan dess, enligt ägardata från Holdings.

  I dagsläget är Arnhult näst största ägare i Castellum efter nederländska Stichting Pensionsfonds ABP.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived