+
Ulrika Hallengren Bild: Wihlborgs
 • Wihlborgs revanscherar sig efter medioker julimånad

  PUBLICERAD 2018-08-02 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-02 15:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Wihlborgs stiger på en fallande börs på torsdagen efter att ha sackat efter den övriga fastighetssektorn under rapportsäsongen. Aktien får sig en skjuts av att den holländska banken Kempen gett den en köprekommendation.

  Fastighetssektorn har gått mycket bra på börsen efter en stark rapportsäsong men Wihlborgs hade fram tills idag rört sig i sidled efter sin delårsrapport. Detta trots att hyresintäkter och förvaltningsresultat steg med 19 respektive 22 procent i det andra kvartalet jämfört med motsvarande period förra året.

  Kempen höjer rekommendationen på Wihlborgs till köp från neutral samtidigt som riktkursen justeras upp till 115 kronor från 105 kronor, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

  Som mest steg Wihlborgs aktie 4 procent men den faller tillbaka under eftermiddagen samtidigt som oro för ett handelskrig sänker det globala börshumöret. För närvarande stiger aktien 1,7 procent till drygt 107 kronor. Donald Trump hotade på onsdagen Kina med höjda tullsatser om inte landet blir mer medgörligt.

  Kempen sänker samtidigt sin rekommendation på Castellum, som gått betydligt starkare än Wihlborgs i juli, till neutral från köp. Riktkursen höjs till 160 kronor från 140 kronor. Aktien backar 0,4 procent till 158 kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived