+
Bild: Riksbanken
 • Svenska Bostadsfonden 14 gör ännu en nyemission

  PUBLICERAD 2018-08-20 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-20 16:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Bostadsfonden 14 AB meddelar på måndagen att man genomför en nyemission på maximalt 60 miljoner kronor. Bolaget, som gjort flera nyemissioner de senaste åren, tänker använda pengarna till att köpa ytterligare hyresfastigheter.

  Emissionen och är riktad till allmänheten och sker utan företrädesrätt för befintliga aktieägare, vilket syftar till att öka ägarspridningen.

  Som mest kommer 1 163 A-aktier emitteras till kursen 51 500 kronor per aktie. Bolaget kommer därmed maximalt att tillföras knappt 59,9 miljoner kronor. Teckningstid löper under perioden 1-26 oktober.

  Svenska Bostadsfonden 14 bildades våren 2016 och har genomfört fem nyemissioner sedan dess, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bolaget har förvärvat fastigheter i Laholm, Osby, Borgholm, Eslöv, Karlskrona, Kalmar och Huskvarna till ett totalt värde om cirka 440 miljoner kronor med en total yta på cirka 33 000 kvadratmeter.

  -Vi är nöjda med det fastighetsbestånd vi idag innehar och ser med tillförsikt fram emot att utöka denna fastighetsportfölj genom förvärv av väl underhållna fastigheter på intressanta tillväxtorter, säger Lars Swahn, som är vd på Svenska Bostadsfonden 14 och dess moderbolag Svenska Bostadsfonden.

  I förra veckan meddelades att JLL:s vd Daniel Gorosch tar över efter Lars Swahn. Han tillträder som vd för Svenska Bostadsfonden och underliggande bolag senast den 1 januari 2019.

  Svenska Bostadsfonden 14 är noterad på NGM Nordic AIF.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived