+
Visionsbild över den nya stadsdelen. Bild: Kanozi Arkitekter.
 • Strandnära stadsdel tar plats i Trelleborg

  PUBLICERAD 2018-08-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-08-14 13:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Midroc och Serneke har i ett joint venture förvärvat två fastigheter i västra Trelleborg, samtidigt som en avsiktsförklaring tecknats med kommunen för utvecklingen av en ny, strandnära stadsdel.

  Den nya stadsdelen ingår i kommunens stora stadsutvecklingsprojekt Kuststad2025 som går ut på att ett industriområde ska omvandlas till stadsdel med cirka 1 000 nya bostäder, med bland annat en ny sandstrand och strandpromenad.

  – Det här kommer att betyda mycket för oss. Genom utvecklingen av den nya stadsdelen tillförs Trelleborg många nya bostäder med havsutsikt som kan locka till oss nya invånare. Vi knyter samtidigt staden närmare havet, säger Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

  Serneke och Midrocs projekt går under arbetsnamnet Västra Sjöstaden. Fastigheternas markyta uppgår till 56 000 kvadratmeter. Säljare är Pergo AB.

  – Trelleborg har stor potential med fint kustläge i en tillväxtregion, säger Magnus Skiöld, styrelseordförande i Midroc. Utvecklingsområdet är för staden stort, så det är en fördel att vi är flera aktörer som kan utveckla området gemensamt.

  Projektet är Sernekes första i staden.

  Den första detaljplanen beräknas bli klar under 2020, med möjlig byggstart under 2021 eller 2022.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived