+
Björn Mattsson Bild: Skanska
 • Skanska utser ny chef för bostadsutveckling i Europa

  PUBLICERAD 2018-08-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-07 13:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Skanska har utsett Björn Mattsson till ny vd för bolagets bostadsutvecklingsverksamhet i Europa. Han kommer tillträda tjänsten den 1 september.

  Björn Mattsson har erfarenhet från att jobba inom byggverksamhet, liksom bostadsutveckling och kommersiell fastighetsutveckling, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Mattsson ersätter Mikael Matts, som varit ansvarig för Skanska bostadsutveckling i Centraleuropa sedan starten 2011. Matts tar istället plats i Skanska Sveriges ledningsgrupp med ansvar för bland annat bostadsutveckling. Han ersätter därmed Håkan Stenström, som i sin tur flyttar till Polen för att delta i det stora omstruktureringsprogram som pågår där.

  Björn Mattsson har arbetat på Skanska sedan 1998 och jobbat I flera olika länder såsom Tjeckien, Finland, Norge och Sverige. Han deltog också i det team som förberedde Skanskas introduktion på den polska bostadsmarknaden 2011. För närvarande är han ansvarig för bolagets fastighetsutveckling i Norge och Finland. Bolaget har inlett arbetet med att hitta en ersättare till den tjänsten.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived