+
Bild: Qasa
 • Schibsted i samarbete med svenska Qasa

  PUBLICERAD 2018-08-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-08-17 11:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Schibsted har, tillsammans med dotterbolaget Blocket, inlett ett samarbete med den svenska uthyrningsplattformen Qasa.

  Qasa är en digital plattform vars syfte är att förenkla uthyrningsprocessen genom att matcha rätt hyresgäst till rätt bostad. I samband med det nya samarbetet kommer Blocket erbjuda Qasas tjänster på sin köp- och säljsajt.

  – Genom samarbetet med Qasa kan vi erbjuda våra användare annonsering inom andrahandsuthyrning med fler trygga kringtjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar. Vi är glada att ihop med Qasa arbeta för en trygg och växande andrahandsmarknad för bostäder, säger Robin Suwe affärsområdeschef för Blocket Bostad.

  Qasa omsätter i nuläget hyror till ett värde av 100 miljoner kronor.

  – Tillsammans med Schibsted kan vi ta vi ett stort kliv mot vår vision om en tryggare och mer rörlig bostadsmarknad, både i och utanför Sverige. Qasa och Blocket kompletterar varandra och tack vare samarbetet räknar vi med att Qasa inom några år ska omsätta hyror för flera miljarder kronor, säger Mattia Tosti, marknadschef på Qasa.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived