+
Bild: Qasa
 • Schibsted i samarbete med svenska Qasa

  PUBLICERAD 2018-08-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-08-17 11:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Schibsted har, tillsammans med dotterbolaget Blocket, inlett ett samarbete med den svenska uthyrningsplattformen Qasa.

  Qasa är en digital plattform vars syfte är att förenkla uthyrningsprocessen genom att matcha rätt hyresgäst till rätt bostad. I samband med det nya samarbetet kommer Blocket erbjuda Qasas tjänster på sin köp- och säljsajt.

  – Genom samarbetet med Qasa kan vi erbjuda våra användare annonsering inom andrahandsuthyrning med fler trygga kringtjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar. Vi är glada att ihop med Qasa arbeta för en trygg och växande andrahandsmarknad för bostäder, säger Robin Suwe affärsområdeschef för Blocket Bostad.

  Qasa omsätter i nuläget hyror till ett värde av 100 miljoner kronor.

  – Tillsammans med Schibsted kan vi ta vi ett stort kliv mot vår vision om en tryggare och mer rörlig bostadsmarknad, både i och utanför Sverige. Qasa och Blocket kompletterar varandra och tack vare samarbetet räknar vi med att Qasa inom några år ska omsätta hyror för flera miljarder kronor, säger Mattia Tosti, marknadschef på Qasa.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • På hockeyrinken blir prioriteringarna tydliga

  Krönikor En växande befolkning är inte sällan sammankopplat med ökad tillväxt. Det är i grunden något positivt. Samtidigt skapar fler människor också ökade behov. Dessa handlar om samhällsfastigheter såsom nya skolor och förskolor, men även simhallar, sporthallar, affärer samt kontor och andra arbetsplatser. För att inte tala om ishallar.

 • Investeringsstöd på 5,8 miljarder beviljat

  Bostäder Antalet beviljade investeringsstöd för hyresrätter har fördubblats enligt Boverkets senaste siffror. Totalt har nu 5,8 miljarder kronor beviljats i stöd till över 20 000 bostäder. 

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

 • ANNONS
 • Tre aktörer utvecklar Carnegie Brygga

  Bostäder, Väst Hemsö, Riksbyggen och Robert Dicksons stiftelse har tillsammans vunnit en markreservation vid Carnegie Brygga i Majorna i Göteborg. 150 nya bostäder samt samhällsfastigheter ska byggas. 

 • ANNONS
 • Microsoft köper mark i norr

  Transaktioner – norr Gävle och Sandviken kommun säljer 130 hektar mark till Microsoft för totalt 269 miljoner kronor. Microsoft meddelar att förvärvet sker för att stärka bolagets närvaro i Europa och Norden. 

 • Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Bostäder Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived