+
Bild: Qasa
 • Schibsted i samarbete med svenska Qasa

  PUBLICERAD 2018-08-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-08-17 11:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Schibsted har, tillsammans med dotterbolaget Blocket, inlett ett samarbete med den svenska uthyrningsplattformen Qasa.

  Qasa är en digital plattform vars syfte är att förenkla uthyrningsprocessen genom att matcha rätt hyresgäst till rätt bostad. I samband med det nya samarbetet kommer Blocket erbjuda Qasas tjänster på sin köp- och säljsajt.

  – Genom samarbetet med Qasa kan vi erbjuda våra användare annonsering inom andrahandsuthyrning med fler trygga kringtjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar. Vi är glada att ihop med Qasa arbeta för en trygg och växande andrahandsmarknad för bostäder, säger Robin Suwe affärsområdeschef för Blocket Bostad.

  Qasa omsätter i nuläget hyror till ett värde av 100 miljoner kronor.

  – Tillsammans med Schibsted kan vi ta vi ett stort kliv mot vår vision om en tryggare och mer rörlig bostadsmarknad, både i och utanför Sverige. Qasa och Blocket kompletterar varandra och tack vare samarbetet räknar vi med att Qasa inom några år ska omsätta hyror för flera miljarder kronor, säger Mattia Tosti, marknadschef på Qasa.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived