+
Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB i färd med att köpa fastigheter för 2 miljarder

  PUBLICERAD 2018-08-16 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-16 12:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) meddelar på torsdagen att man för närvarande förhandlar om att köpa ett flertal fastigheter och fastighetsportföljer till ett sammanlagt värde om 2 miljarder kronor.

  Enligt bolaget har avsiktsförklaringar ingåtts i samtliga fall, varav ett av förvärven motsvarar nästan hälften av det totala värdet.

  I ett separat pressmeddelande skriver Skellefteå kommun att SBB undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa kommunens kommande kulturhus, inklusive ett hotell, för 1,05 miljarder kronor. SBB kommer i sin tur hyra ut fastigheten till ett driftbolag som kommunen ska bilda.

  -Vi är även intresserade av att framöver investera i andra typer av fastigheter i kommunen. Vi är glada att nu bli en del av Skellefteås pågående positiva samhällsutveckling, säger SBB:s grundare och vd Ilija Batljan.

  Samtliga av SBB:s tilltänkta förvärv utgörs av samhällsfastigheter med långa löptider och nästan 90 procent av fastighetsvärdet utgörs av fastigheter med kommunala hyresgäster.

  SBB siktar på att ingå bindande avtal under det tredje kvartalet i år.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived