+
David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.
 • Sagax köper i Nederländerna för 191 Mkr

  PUBLICERAD 2018-08-30 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-30 11:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Sagax förvärvar tre fastigheter i Nederländerna för 191 miljoner kronor i tre separata affärer. Det meddelar fastighetsbolaget på torsdagen.

  Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om 32 200 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager och lätt industri.

  Det årliga hyresvärdet uppgår till 20 miljoner kronor och uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid är 5,2 år.

  Vid utgången av det andra kvartalet hade Sagax en uthyrningsbar yta om 172 000 kvadratmeter i Nederländerna med ett hyresvärde om 136 miljoner kronor, vilket motsvarade 6 procent av bolagets totala hyresvärde.

  Tillträde beräknas ske under tredje och fjärde kvartalet 2018 efter erhållande av sedvanliga myndighetstillstånd.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Wihlborgs miljardsäljer i Lund

  Transaktioner Wihlborgs säljer fastigheten Landsdomaren 6 i Lund till Intea Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor. 

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Bonava förstärker organisationen

  Rekrytering Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef. 

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Citycon rekryterar tre

   Rekrytering Citycon utökar inom uthyrning och rekryterar Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i bolagets nio svenska köpcentrum. 

 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.

 • ANNONS
 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived