+
Bild: Skanska
 • Ordförande för NKS ägarbolag får gå

  PUBLICERAD 2018-08-01 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-02 11:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nya Karolinskas ägarbolag Swedish Hospital Partners, SHP, byter ut sin styrelseordförande Gunnar Németh och ersätts av bolagets vd Ulf Norén. Det skriver Svenska Dagbladet.

  – Vi ser inte bytet som dramatiskt utan som resultatet av att projektet i och med att byggandet är klart går in i en förvaltande fas, säger Skanskas presschef Edvard Lind.

  SHP, som ägs av Skanska och den brittiska hedgefonden Innisfree, ska underhålla och driva Nya Karolinska till 2040. Gunnar Németh har varit oberoende ordförande för SHP sedan 2011.

  – Den kompetens jag har bedöms nu inte längre behövlig av SHP:s två ägare, Skanska och Innisfree, säger Németh.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived