+
David Mindus är vd på Sagax.
 • Obligationsemission ska lyfta Sagax till Investment Grade

  PUBLICERAD 2018-08-29 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-29 16:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sagax siktar på att genomföra en emission av en icke-säkerställd obligation om 500 miljoner euro inom ett EMTN-program (Euro Medium Term Note) som bolaget upprättat. En lyckad emission kan leda till att Moody’s höjer bolagets kreditrating till Investment Grade.

  -Som en konsekvens av en genomförd obligationsemission förväntas Sagax kreditbetyg från Moody´s Investors Service att stärkas till Baa3, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  För ganska exakt ett år sedan fick Sagax ratingen Ba1 med positiva utsikter av Moody’s, vilket är ett snäpp under Investment Grade.

  Bolage har gett Deutsche Bank, BNP Paribas, Nordea och Swedbank i uppdrag att arrangera möten med europeiska obligationsinvesterare för att utvärdera förutsättningarna att genomföra obligationsemissionen.

  Syftet med emissionen är att förlänga bolagets kapitalbindning, minska andelen säkerställd finansiering, samt ge sänkta kapitalkostnader. Såväl obligationen som EMTN-programmet väntas få betyget investment grade av Moody´s. Det väntas som sagt resultera i en höjd kreditrating för hela bolaget.

  -En Investment Grade-rating medför såväl lägre kapitalkostnader som minskad refinansieringsrisk. Genom en emission på den europeiska kapitalmarknaden breddas Sagax investerarbas vilket är i linje med bolagets långsiktiga strategi, säger fastighetsbolagets vd David Mindus.

  Flera fastighetsbolag på börsen siktar på att höja sin rating till Investment Grade, bland annat då många stora internationella aktörer bara investerar i värdepapper som har betyget investment grade.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived