+
Illustrationen: Anders Berensson Architects
 • Nytt förslag för Masthamnen i Stockholm

  PUBLICERAD 2018-08-13 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-08-13 15:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Centerpartiet i Stockholm har tagit fram ett eget förslag för utvecklingen av Masthamnen på Södermalm. Stockholms stad har sedan tidigare beslutat att utveckla området, där förslag senast togs fram för drygt 10 år sedan.

  – Vi har inte råd att låta denna plats eka tom när det finns en akut bostadsbrist. Det var 16 år sedan Stockholms stad tog ett beslut på att planera det. För ett decennium sedan var två förslag färdiga. Men ingenting har hänt sedan dess. Därför har vi tagit fram ett eget förslag för att bygga en ny stadsdel av Södermalm, säger Karin Ernlund, gruppledare (C).

  Förslaget omfattar 5500 nya bostäder, skyskrapor i trä, kommersiella fastigheter och runt 60000 kvadratmeter kontorsyta. Planen är ritad av Anders Berensson Architects.

  – Masthamnen är ett tydligt exempel på att det finns centrala platser med fantastiskt utsikt som går att exploatera med höga hus och kvartersstad – utan att ta av stadens parker och grönområden. Vi ser framför oss att kunna förbinda Masthamnen med pendelbåtstrafik till Hammarby Sjöstad, City, Djurgården och Nacka, fortsätter Karin Ernlund, (C).

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Gabriel Gadd 2018-08-28

   Ju mindre äkta stadskultur, desto mer manhattankomplex!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived